Arnhemse Fijnhouthandel - voor edelhout en edelplaat

massief hout


plaatmaterialen


fineerlijmenhout-hobbyzolder


contact & route

home  >  voorraad  massief  >  bankirai  > 


DUURZAAMHEID VAN BANKIRAI.
of vergelijkbare soorten*


BANKIRAI
is een houtsoort van duurzaamheids klasse I. Dat betekent dat een paal in de grond, afhankelijk van de grondsoort,vochtigheid en natuurlijk de paaldikte 15 tot 40 jaar meegaat.
GÉÉN VOORRAAD MEER
DE KERKHOF PROEF
Het vaststellen van de rot-bestendigheid (duurzaamheidsklasse) van hout gebeurt door middel van de kerkhof proef.Doorgezaagde BANKIRAI balk 'zo uit het werk'

Voor de kerkhofproef zaagt men
een paaltje van 5x5 cm en die slaat men in de grond. Men bekijkt daarna na hoeveel tijd het hout gaat rotten.

De doorgezaagde BANKIRAI balk op de foto heeft jaren in de grond gezeten. Er zitten zand en algen aan de buitenzijde maar de kern blijft onaangetast !!

Wilt u Bangkirai hout kopen?
Kom naar de Arnhemse Fijnhouthandel!

Geert van Dijk
Eigenaar directeur


 Duurzaamheid
Er zijn vijf duurzaamheidsklassen.
BANKIRAI zit in klasse I, de hoogste klasse. Dat betekent dat deze houtsoort in principe vijfentwintig jaar of langer goedblijft in contact met vochtige grond. Toegepast op beschutte- of droge plaatsen zal het zelfs een nagenoeg onbeperkte levensduur hebben.


Chemisch verduurzamen....
Houtsoorten uit lagere duurzaamheidsklassen moeten voor buitentoepassingen kunstmatig verduurzaamd worden. Dat gebeurt met chemische preparaten die onder hoge druk worden ingebracht. Deze middelen dringen echter maar enkele millimeters in het hout en het komt dan ook regelmatig voor dat zo'n balk van binnenuit toch nog gaat rotten. Verduurzaamd hout is overigens giftig voor plant, dier en mens. Resten van verduurzaamd hout zijn zelfs Chemisch Afval.
lees verder...Natuurlijke duurzaamheid !
Maar BANKIRAI is gifvrij en door-en-door duurzaam. Het kan dan ook probleemloos onverduurzaamd buiten toegepast worden. Het is ook prima geschikt voor speeltoestellen, stallen,  plantenbakken en -stokken.

 

Home


voorraad

werkstukken

medewerkers

bedrijf in foto's

plattegrond

bezorgen

contact