Arnhemse Fijnhouthandel - voor edelhout en edelplaat

deuren

trappenkasten

interieurs

badkamers

stoelen en tafelskunstvoorwerpen

muziekinstrumenten

transportmiddelen

tuinen

scheepsbouw

 

home  >  werkstukken  >  sport - voorwerpen


SPORT- EN GEREEDSCHAPS
ARTIKELEN

messen - handbogen - wapens etc

Enkele van onze klanten zijn zo vriendelijk geweest ons foto's toe te zenden van sportgerelateerde voorwerpen die ze van ons hout gemaakt hebben.

Onderstaand een selectie - en zo mogelijk ook een link naar de site van de klant.
 


 
foto 3   foto 4
Schaven van hout
Edwin van de Glint

Ik had nog wat stukjes over van een werkstuk. En ik dacht,ik ga proberen of ik wat schaven kan maken. Eén is van Walnoot en de andere heb ik gemaakt van Afzelia. De grootste is van Afzelia met Riegel-Ahorn,deze heb ik ook als laatste gemaakt, en vindt ik als beste gelukt.

M.vr.gr,
Edwin Van De Grint.


foto 2   foto 3  

Kruisboog in Notenhout.

Dhr Guido van der Heijden schreef ons: "Van een balk Amerikaans noten van jullie heb ik een 175 lbs kruisboog gemaakt met zelfgemaakt messing autolock trekkermechanisme. Omdat de glans met lak niet mooi uitkwam heb ik ervoor gekozen het hout te politoeren met blonde schellak."

Vriendelijke groeten vanuit Vlissingen.
Guido van der Heijden

Mok (kuska)
In olijfhout

Gemaakt door Bastien van de SandeKeukenmes in lizarddamast
Bob Eijsma

'Nooit gedacht dat Santos Palissander zo glashard zou zijn'  schreef dhr Eijsma ons nadat hij bij ons een stukje hout voor  zijn zelfgesmede mes had uitgezocht. Het resultaat is prachtig!

Damastsmeden is een techniek  die oorspronkelijk uit Damascus komt: door het steeds opnieuw dubbelslaan van het metaal wordt het mes sterker en je krijgt (als je het echt goed kunt) een bizar fraaie oppervlakte tekening!

foto 2
Messen
Nico Bruins

Hier weer enkele van mijn werkstukken:

1) Mes handvat goudenregen met noot en mahonie keltic knote

2) taxus wortels met wengé en celtic knote van 5 soorten fineer
3) ebbenhout letterhout en citroenhout en fineer keltic knote

Nico Bruins
NatuurlijkNico
Handboog in Essenhout
Erik Jan Hogenbirk

Beste  Ton,


Vorig jaar heb je me geholpen een mooie lat Amerikaanse es uit te zoeken om een handboog van te maken: Het heeft even geduurd, maar dit weekend is de handboog eindelijk afgekomen:
De boog heeft een aankleurende transparante laklaag gekregen, om de boog een warmere uitstraling te geven.
En zoals je ziet aan de gaten in het doel, schiet de boog uitstekend, zonder enige verzwakking te tonen na al meer dan honderd schoten.
Je begrijpt, mijn zoon en ik zijn erg tevreden! Nogmaals bedankt voor je hulp bij het vinden van dit prima stuk Amerikaanse es.


Met vriendelijke groeten,

Erik Jan Hogenbirk

Messenheften in diverse houtsoorten
Nico Bruins - NatuurlijkNico


Hier een paar fotootjes van wat ik van jullie hout heb gemaakt
Voor meer natuurlijknico, zie  Facebook


foto 2
Handboog
M van der Kreeft

Deze handboog is door dhr van der Kreeft kunstig verlijmd uit Yellow Cedar en Wengé - zodat de eigenschappen van beide houtsoorten optimaal benut worden.Boomerangs uit vliegtuigtriplex
Fabrikant: pelana.nl.

Zie ook dit youtube-filmpje over de fabrikage.


foto 1  foto 2  foto 3  foto 4  foto 5   foto 6  foto 7 
Boog van Essen
 
Beste Arnhemse Fijnhouthandel,
 
Ik kocht op 24-06 -2011 bij uw firma en stukje essen hout om een boog van te maken. De boog is inmiddels klaar en ben er tevreden over.
De draad zat niet helemaal 100% in het midden maar de resultaten zijn er niet minder om.
Ik kom t.z.t weer eens langs voor een nieuw stukje bogenhout. bijgaand enkele plaatjes van de bewerking en het eindresultaat.
Vriendelijke groet,
jan

Messenheft in Ebben
Gijs Middelhuis.

Buurjongen Gijs (14) vroeg een stukje Ebben om zijn zakmes te repareren. Ik wist al dat hij Gouden Handjes had - maar hij heeft mijn verwachtingen opnieuw overtroffen! Kijk hoe strak het Ebben om het metaal past en zie hoe mooi de vorm / welvingen zijn aangebracht. Gijs koos voor Ebben omdat hij het mooi donker hout vindt - waarbij de kleurnuance in zijn ogen zeker nog wat extra schoonheid toevoegt.

(klik op foto voor een vergroting)
Tol van Ebben 'de melkweg'
Bert Rosbach

De naam is zonder nadere uitleg duidelijk: De tol is gebouwd van Ebbenhout en zilver. In de schijf zijn met secondenlijm iets meer dan 400 draadjes zilver gelijmd, elk met een diameter van  0,5, 1,0 of 1,5 mm.
Het eigenlijke draaipunt is van been.

De maten van de tol:
De schijf: 78 mm diameter en 100 mm hoog. De tol weegt ongeveer 100 gram. En dat is vrij zwaar. Daardoor draait de tol ongeveer 1 minuut op een glasplaat.

Duur van de bouw: Ongeveer 25 uur.
  
Handboog opgebouwd uit diverse houtsoorten
Arnold Smit

Hallo Geert,
 
Bijgevoeg enkele foto's van de "Morning Mist" Dit is de naam die ik aan deze boog gegeven heb. De materialen, die ik bij jullie gekocht heb zijn: Zebrano en Coromandel fineer voor de booglatten en de handgreep is van Amerikaans Noten gecombineerd met Zebrano.

Mijn web-site is:
v-archery.nl
 
Mvrgr, 
Arnold Smit

 
 


Kolf luchtgeweer
Guus van Hest

Beste Geert van Dijk,
Toen ik iets meer als een maand geleden 2 houten balken bij jullie kocht, om een kolf proberen te gaan maken, zei je dat je het leuk zou vinden als ik iets van het resultaat zou laten zien.
Momenteel heeft het al redelijk vorm gekregen en is het opgeschuurd tot korrel 100. Ik heb in de bijlage nog een paar mooie foto's aangezien dat ik de tekening nog best wel mooi vond, wat eigenlijk niet zo normaal is voor tulpen. Ik heb voor het afwerken voor lakken gekozen zodat hij krasvaster wordt. Dit is gedaan met transparante lak omdat ik de tekening wou behouden maar dat is niet heel goed gegaan (veel van de tekening is niet meer zichtbaar). Toch ben ik redelijk tevreden wetend dat ik helemaal geen ervaring heb met houtbewerking. Wanneer ik wat meer tijd heb ga ik verder met de mahonie (die wil ik wel gaan olieen).
 
Met vriendelijke groet,
 
Guus van Hest 
  Hobbelmotor
Theo Loeffen

Hallo
Enige tijd geleden heb ik bij jullie beukenhout op de hobbyzolder gekocht om voor mijn nichtje een hobbelmotor te maken.
Het is een afneembare motor geworden die dus later ook als loopfiets gebruikt kan worden.
Vele uren later is dit het resultaat geworden,en ik vond het wel leuk om het even te laten zien.

Groetjes Theo Loeffen 
 

Schaaktafel van diverse edele houtsoorten
Kor van der Meulen

Geachte Arnhemse fijnhouthandel,

Vijf weken geleden was ik bij jullie om wat exotische houtsoorten uit te zoeken voor een te maken schaaktafel. Mede door uw zeer vriendelijke en vakkundige medewerkers is dit perfect gelukt.
Van binnen naar buiten Rio Palissander, Gemoest Esdoorn, Coromandel, Plataan, Wengé, Esdoorn, Frans Noten en Essen. Alle velden zijn blokjes massief hout van 70 x 70 mm en 7 mm dik.
De lijst op het blad is van esdoorn met propjes van Ebben. De staande lijst is van esdoorn met mahonie ingelegd. De poten zijn van esdoorn, elk met een driehoek van mahonie bevestigd.

Ik weet nu, waar ik mooi hout kan kopen. Tot een volgende keer!

Met vriendelijke groet,
kiesvoorhout.nl
Kor van der Meulen
Badweg 35
8461 NC Rottum Fr. 

 
 
Handboog van Hickory
Robert Musters.

Hallo,

Ik heb jullie gevonden via internet en ben kort daarna jullie bedrijf gaan bezoeken. Ik dacht dat ik aan een uurtje genoeg had maar het werd de hele zaterdag. Gelukkig waren de medewerkers erg vriendelijk en kreeg ik veel informatie. Ik vertelde dat ik gelamineerde traditionele handbogen maak en opzoek ben voor wat meer exclusievere houtsoorten. Ik vond een prachtige balk hickory voor de werparmen en vele andere aardige balkjes voor middenstukken, kortom het is een succes te noemen! Hierbij zend ik zoals beloofd een foto toe van het eerste resultaat.
Met vriendelijke groet,
Robert Musters.
 

 
Hondenslee
"
De slee is nu geheel sneeuwklaar.
Het gebruikte materiaal is een balk van essen hout, roestvrij stalen bouten, sisal touw en glij-ijzers van roestvrijstaal.

vriendelijke groet
Martin de Bruijn"

 
 

 
Schaakbord in Bubinga en Esdoorn.  (Harry van Zomeren)


Geachte heer Van Dijk,

Op uw hout-hobbyzolder heb ik een mooie plank Bubinga en een stuk Esdoorn uitgezocht waarvan ik een massief schaakbord heb gemaakt. De schitterende maar drukke tekening van het Bubinga leek mij een goede combinatie met het lichte en rustige Esdoorn. De randen zijn gemaakt van latjes Azobe. Ik ben zeer tevreden over het eindresultaat.

Met vriendelijke groet,
Harry van Zomeren


PS: De schaakstukken heb ik (gewoon) gekocht bij een spellenwinkel

Naschrift Geert van Dijk:
Omdat Bubinga, Azobé en Esdoorn verschillende krimpcoëfficiënten hebben zou zo'n schaakbord lelijk kunnen werken. Goed lakken en koel (niet te droog) bewaren is noodzakelijk.
  Buitensportmes met Padoek heft. (Uddelholm UHB20C carbon staal)
Emile van Raaij - in het dagelijks leven software engeneer.


Hallo,

Enige tijd geleden heb ik bij jullie -van de stukjeszolder- een plaatje Paduk gekocht. Dit voor het heft voor een op maat gemaakt Zweeds buitensportmes. Niets groots, maar ik dacht dat het wel aardig zou zijn om het resultaat even te sturen.

Binnenkort kom ik een blokje olijfhout halen voor het volgende mes-project. Dat zag er toch ook wel erg mooi uit.


Vr. groet,
 -Emile van Raaij


 

Home

voorraad

werkstukken

medewerkers

bedrijf in foto's

plattegrond

bezorgen

contact